top of page

Nutriconsult

De term 'orthomoleculair' werd voor het eerst gebruikt in 1968, door professor Linus Pauling. 'Orthos' komt uit het Grieks en betekent: juist, recht of gezond, en 'moleculair' staat voor: de moleculen betreffende.

In deze geneeskunde staat het streven voorop om met voeding zoveel mogelijk nodige en nuttige voedingsstoffen binnen te krijgen en zo weinig mogelijk schadelijke stoffen.

Zowel met het oog op ziekten voorkomen als met het oog op ziekten behandelen, kan het nodig zijn om in eerste instantie naast een zo volwaardig mogelijke voeding, extra voedingsstoffen in de vorm van supplementen in te nemen. Dit kunnen zijn: vitamines, mineralen, aminozuren, essentiële vetzuren of enzymen, maar ook minder bekende groepen van stoffen zoals bijvoorbeeld de bioflavonoïden.

Orthomoleculaire therapie kan in het algemeen zonder problemen aansluiten op andere behandelingen zoals klassieke geneeskundige behandelingen of bijvoorbeeld homeopathie. Toch kunnen sommige middelen en gewone medicijnen elkaars werking beïnvloeden. Het is daarom van belang je goed te laten informeren.

Afhankelijk van jouw vraag of noodzaak help ik je met vragen over voeding, levensstijl, suppletie.

Huisartsen krijgen in hun opleiding vaak nog te weinig les over het nut van interventies mbt gezonde voeding. Je krijgt daardoor soms nog erg snel medicatie voorgeschreven (maagzuurremmers, cholesterolverlagers, bloeddrukverlagers, corticosteroïden) voor klachten die goed te verhelpen zijn via aanpassingen in je voeding en levensstijl. Bij een evenwichtige voeding begint immers onze gezondheid en ze ondersteunt iedere behandeling.

 

Ben je doorverwezen of heb je al langere tijd (vage) klachten en doe je al je best, maar kom je er zelf niet uit, dan kun je bij mij terecht. Tijdens een nutriconsult bekijken we jouw klachten, voedingsgewoonten, levensstijl en zoeken samen uit hoe we alles weer in balans brengen. Ik volg hierbij de laatste wetenschappelijke richtlijnen, want het blijft advies op maat EN iedereen is anders !

Aan de hand van een lichaamsanalyse op de Tanita weegschaal brengen we jouw lichaamssamenstelling in kaart.

Aanpak

Individueel traject van onbepaalde duur op jouw eigen tijd & tempo met op maat gemaakte aanpassingen om op lange termijn optimaal gezond te zijn & blijven.

Intake

90 minuten

Preventieve bloedafname via huisarts*

Vragenlijsten ter voorbereiding

Tanita lichaamsanalyse

€185,-

Follow up

45 minuten

Optimaliseren voeding & leefstijl

Suppletie advies

Tanita lichaamsanalyse

€90,-

Inbegrepen

  • Persoonlijk Plan

  • Persoonlijke begeleiding

  • Motiverende aanpak

  • What's App ondersteuning

* optioneel & zelf via huisarts te initiëren

bottom of page